АҚШ НЕОКОНСЕРВАТИЗМ МАФКУРАСИНИНГ ТАДҚИҚИ: ГИПОТЕЗА, ЎРГАНИЛГАНЛИГИ ДАРАЖАСИ ВА ИЛМИЙ ЯНГИЛИК - Turaev, Abrar (Научно-просветительский журнал "Наставник", 2021)
Дунёда кечаётган замонавий сиёсий жараёнлар моҳиятини тушуниш, сиёсий амбицияларни баҳолаш ҳамда истиқболли сиёсий прогнозларнинг мафкуравий омилларини англаш зарурати юзага келмоқда. Мафкуранинг сиёсатни ҳаракатга келтирувчи куч сифатида намоён бўлиши, сиёсий ҳокимиятни дастаклаши, ҳокимият шаклланишининг ғоявий асоси эканлиги, мафкуравий жараёнлар моҳиятини англаш даражаси замон ва макон ҳусусиятлари билан боғлиқ эканлиги ҳамда ўзгарувчанлиги каби омиллар илмий муаммо тадқиқи заруратини оширади.