Привлекать местную молодежь к занятиям физкультурой, пропагандируя здоровый образ жизни.: Sog’lom turmush tarzini targ’ib qilish orqali mahalla yoshlarini jismoniy tarbiya bilna shug’ullantirish - nurmatov, eldor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Yurish,yugurish, jismoniy tarbiya, sport,olimpiya harakatlari ,bular qanday atalishidan qa`tiy nazar yagona g`oya –soglom turmush tarzini targ`ib qiladi va tub zamirida insonlarni salomatlikka chorlaydi.