Sog’lom avlod tarbiyasida jismoniy tarbiyaning o’rni. - Nurmatov, eldor (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2022)
Sog’lom avlodni tarbiyalash va kamolga yetkazish dolzarb masala hisoblanadi. Sog’lom avlod-sog’lom yurt demakdir. Bugun sportga mehir qo’ygan yoshlarning hammasi ham kelajakda champion bo’lmasligi mumkin.