ЖИСМОНИЙ МАДАНИЯТ ФАНИНИ ЎҚИТИШНИНГ ДОЛЗАРБ МУАММОЛАРИ. - қулбоев, нодир (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2020)
Мақолада жисмоний маданият фанининг таьлим тизимидаги ўрни ва аҳамияти, уни ўқитиш орқали шахсни нафақат жисмоний жиҳатдан, балким ҳар томонлама баркамол этиб тарбиялашга йўналтирилган функцияларини ёритиб беришга қаратилган.