MAMALAKATIMIZ OLIY TA`LIM MUASSASALARIDA JISMONIY TARBIYA-SOG‘LOMLASHTIRISH VA OMMAVIY SPORT TADBIRLARININING O‘RNI VA AHAMIYATI - axmedov, furqat (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Mamlakatimizda jismoniy tarbiya va sportni ommalashtirish ijtimoiy siyosatning muhim yo‘nalishlaridan biri etib belgilangan. Chunki sport aholi salomatligini mustahkamlash, millat genofondini asrash,yosh avlodni sog‘lom va barkamol etib tarbiyalash orqali jamiyatda sog‘lom turmush tarzini qaror toptiradi. Yosh avlodni jismoniy tarbiya va sport bilan muntazam shug‘ullanishga jalb etish, sport turlari bo‘yicha iste’dodli sportchilarni tanlash, tayyorlash va mahoratini oshirish, kadrlar tayyorlash, sohaga zamonaviy texnologiyalarni joriy etish va xalqaro aloqalarni kengaytirish, moddiy-texnik bazalarni mustahkamlash hamda jismoniy tarbiya va sportni rivojlantirish asosiy vazifalardan biri ekanligi aniqlandi va ko‘rib chiqildi.