“O’QUVCHI YOSHLAR SOG’LOM TURMUSH TARZINI SHAKILLANTIRISHDA SPORT MASHQLARINI O’RNI” - қувондиқов, акмал (Физическое воспитание, спорт и здоровье, 2021)
Annotatsiya: Ta’lim jarayonida o’quvchining salomatligini saqlovchi va sabab bo’luvchi asoslar va qiziqishni singdirish quyidagi yo’nalishlarda amalga oshiriladi: maqbul estetik tashqi muxitni yaratish; aqliy va jismoniy yuklamani o’quvchining yoshiga mos xolda ilmiy uyushtirishni amalga oshirish; o’quvchilarning mehnat qilishi va dam olishini to’g’ri almashtirib turish o’z sog’lig’iga nisbatan ongli ijobiy munosabatni tarbiyalash.