Hozirgi kunda maktabgacha va boshlang`ich ta`lim sohasida xorijiy tillarni o`qitishda multimediya va raqamli vositalardan foydalanishning ahamiyati.: Hozirgi kunda maktabgacha va boshlang`ich ta`lim sohasida xorijiy tillarni o`qitishda multimediya va raqamli vositalardan foydalanishning ahamiyati. - G'aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Maqolada Maktabgacha va boshlang`ich ta`limda xorijiy tillarni xususan,inliz tilini o`qitishda globallashuv jarayoning muhim ehtiyojlaridan hisoblangan axborot-kommunikatsiya vositalaridan hamda raqamli texnologiyalardan foydalanishning ahamiyati to`g`risida so`z boradi. Boshlang`ich ta`lim yoshidagi bolalarning faolligini,dunyoqarashini va til o`rganishga bo`lgan qiziqishini yanada oshirish maqsadida zamonaviy o`quv vositalaridan,o`yinli va multimediya dasturlaridan foydalanishning o`rni,shuningdek,ta`lim-tarbiya jarayonida raqamli texnologiyalarni qo`llash,o`quvchi yoshlarning yutuqlari va kelajakdagi muvaffaqiyatlarining kafolati bo`lishi haqidagi pedagoglar fiklari haqida muhoka qiladi.