Formation of English teacher competence - G'aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2021)
Ushbu maqolada mamlakatimizda ta'limning rivojlanishi ta'lim tizimi orqali har bir inson va umuman mamlakat rivojlanishi uchun eng qulay bo'lgan ijtimoiy munosabatlar, fuqarolik jamiyatini rivojlantirish, innovatsion xulq-atvor talab etiladigan kompetentsiyalarni shakllantirishni, moslashuvchan individual dasturlarni yaratishni o'z ichiga olishi haqida so’z yuritiladi. Ta'lim oldida turgan muammolar o'qituvchilar malakasini oshirishga mutlaqo yangi talablarni keltirib chiqarmoqda. Moslashuvchan, individual yo'naltirilgan o'qitish va ta'lim berish, mamlakatning innovatsion rivojlanishi uchun zarur bo'lgan kompetentsiyalarni shakllantirish, talabalarning ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirish va asosiy mahoratni - mustaqil ravishda o'rganish qobiliyatini" o'rgatish qobiliyatiga ega zamonaviy o'qituvchi o'zi an'anaviy o’qitish usulidan tubdan farq qiladigan ta'lim berish usullariga ega bo'lishi kerak.