PEDAGOGNING NUTQ MADANIYATI. - Saidov, Jur’at (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2023)
Nutq madaniyati pedagogda yuksak darajada bo’lishi kerak. Bunda ovoz ham yuqori ahamiyatga ega .Pedagogning nutqi jarangdor , aniq , turli shevaga xos so’zlardan holi bo’lishi komunikativ qobiliyati yuqori bo’lishi zarurdir .Bu dunyoda qaysi kasibni egallashidan qatiynazar nutq madaniyatini mukammal darajada egallab borishi zarur hisoblanadi.