FONETIKA - G’aniyeva, Hayriniso (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
Tilshunoslikda fonetikaning ahamiyati, fonetikani o‘rganishning metodlari, tilshunoslikga fonetikani kirib kelish tarixi, o‘zbek tilida fonetika , fonetikaning bo‘limlari, fonetikaning fonologiya va fonema bilan bog‘liqligi.