Bo’lajak o’qituvchilarni art pedagogika asosida kasbiy faoliyatga tayyorlash pedagogik muammo sifatida - ramazon, zubaydullayev1 (Maktabgacha taʼlim jurnali, 2022)
umumiy o’rta, professional va oliy ta’lim muassasalarini tamomlab, mustaqil hayotga qadam qo’yayotgan yigit-qizlarni munosib ish va daromad manbai bilan ta’minlash, ularga zamonaviy kasb-hunarlar, IT-texnologiyalarni o’rgatish, tadbirkorlikka keng jalb etish, yoshlarning bo’sh vaqtini mazmunli tashkil etishga qaratilgan keng qamrovli chora-tadbirlar amalga oshirilmoqda