O‘SMIRLARDA STRESSNING PAYDO BO‘LISHI VA UNING OLDINI OLISH VA BARTARAF ETISH USULLARI - Jumanova, Nasiba (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2023)
Ushbu maqolada o‘smirlarda stressning paydo bo‘lishi va oldini olish, bartaraf etish, ekstremal vaziyatga tushib kolishni oldini olish pedagogik muammo sifatida o‘rganilishi, stress zo‘riqishning belgilari, fiziologik, psixologik, shaxsiy va tibbiy ko‘rinishlari, stress kelib chiqishining psixokorrektsion yo‘nalishlari, stressli vaziyatlarning turlari, ularning sub’ektiv murakabliligi, xorij mamlakatlari tajribasi, statistik ma’lumotlar tahlili yuzasidan fikr yuritilgan.