NUTQI TO’LIQ RIVOJLANMAGAN BOLALAR DIQQAT BUZILISHIDA OLIB BORILADIGAN KORREKSION ISHLAR TIZIMI - Djo'rayeva, Soxiba (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Nutq insonning murakkab oliy psixik funksiyalaridan biridir. Nutq harakatlari murakkab a’zolar tizimi orqali amalga oshiriladi, bunda bosh miya faoliyati va bilish jarayonlari, xususan diqqat asosiy rolni o‘ynaydi. Ushbu maqolada nutqi to’liq rivojlanmagan bolalarda diqqat buzilishlarini to’g’irlash, nuqson turi va darajasiga mos ravishda bola bilan olib boriladigan korreksion ishlar tizimi batafsil yoritilgan.