Maktabgacha yoshdagi bolalarning ta'lim faoliyatini tashkil etishda gender yondashuvining ahamiyati - Abduqodirova, Nazira (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ushbu maqolada gender ta'limi,gender yondashuvi tarbiya va ta'lim jarayonida bolalarning ijtimoiy-biologik xususiyatlarini hisobga olgan holda gender differensiatsiyasiga asoslanganligi,maktabgacha yoshdagi bolalarning ta'lim faoliyatini tashkil etishda gender yondashuvini ta'lim shakllari, mazmuni, usullari va hajmlarini tanlash orqali bolalar tomonidan bilimlarni o'zlashtirish uchun eng yaxshi sharoitlar yaratilishi yoritilgan.