O‘SMIR YOSHDAGI O‘QUVCHILARDA IJTIMOIY DEVIANT XULQ ATVORINI O‘RGANISHDA PROYEKTIV METODIKALARNING O‘RNI - Rahmanqulov, Shuhrat (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
O‘smirlar psixologiyasini va ularda deviant xulq atvorini aniqlashda proyektiv metodikalardan foydalanish juda yaxshi samara beradi. Proyektiv metodikalar tufayli o‘smirlar ularni xulq atvorini ongsiz mustaqil o‘ganish muammoga yechim topishdan iboratdir. Hozirgi kunda o‘smirlar shaxsining xulq atvoridagi bunday o‘zgarishlarni aniqlashda anketa, test va so‘rovnomalar yaxshi natija bermaydi. Har doim ham proyektiv metodlardan foydalanganda yaxshi samara beradi.