INNOVATSION TA’LIM MUHITIDA MAKTAB RAHBARINING ZAMONAVIY TA’LIM TIZIMIDA KASBIY KOMPETENTLIKNING MOHIYATI VA UNING XORIJIY MAMLAKATLARDA O‘RGANILISHI - Amonxonova, Yanglishxon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
Ushbu maqolada Innovatsion ta’lim muhitida maktab rahbarining zamonaviy ta’lim tizimida kasbiy kompetentlikning mohiyati va uning xorijiy mamlakatlarda o‘rganilishi. Zamonaviy ijtimoiy-iqtisodiy shart-sharoitlarda umumiy o‘rta ta’lim maktablar faoliyati bilan bog‘liq jarayonlarni yanada takomillashtirishda maktabni boshqarish jarayonlarida innovatsion yondashuvlar, boshqaruv funksiyalari va metodlarini amalga oshirish usullari, rahbarlik uslublari va ulardan unumli foydalanish yo‘llarini aniqlash haqida fikr yuritilgan.