MAKTABGACHA YOSHDAGI AQLIY RIVOJLANISHIDA KAMCHILIGI BOR BO’LGAN BOLALARNING O’YINLARINI TASHKIL ETISH BO’YICHA KORREKSION ISHLARINING XUSUSIYATLARI. - Haqberdiyev, Jamoliddin (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2022)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarning o’yin faoliyatining xususiyatlari tasvirlangan. Maqolada maktabgacha yoshdagi aqliy rivojlanishida nuqsoni bo’lgan bolalarning o’yin faoliyati, o’quv faoliyati qiyosiy tahlil qilingan. Maktabgacha yoshdagi bolalar bilan o’yin faolligini shakllantirish bo’yicha tuzatish -rivojlantirish ishlarining yo’nalishlari tasvirlangan.