ШАХСНИ ШАКЛЛАНТИРИШДА ШАРҚ ЯККАКУРАШИ МАШҒУЛОТЛАРИНИНГ ИЖТИМОИЙ - ПСИХОЛОГИК МАСАЛАЛАРИ - Abdurasulov, Rustam (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Мазкур мақолада шарқ яккакураши машғулотлари ўқувчиларни ички дунёсини кенгайтиришга, уларни оқ-қорани танишга, инсон ва табиатнинг уйғунлигини англашга, уларда мантиқий фикрлаш қобилиятини шакллантиришга, шахсни ҳар томонлама ва гармоник шаклланишига ижобий таъсир кўрсатишида аҳамият касб этишини, шарқ яккакураши шахсни шакллантиришда муҳим восита эканлиги таъкидланган.