ОИЛАДА ЭР-ХОТИН МУНОСАБАТЛАРИНИНГ ИЖТИМОИЙ ПСИХОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ - Imomqulova, Fotima (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2021)
Оила ва оилавий муносабатлар, айниқса оилада эр-хотин ўртасидаги ўзаро муносабатлар инсоният жамияти юзага келган илк даврлардан буён, шунингдек. бугунги кунда ҳам энг долзарб ва ўрганиш керак бўлган муаммолардан бири бўлиб келмоқда. Эр ва хотин ўртасидаги ўзаро тушуниш оилани мустаҳкам бўлишига олиб келади. Оиладаги психолгик муҳит эр-хотин қизиқишларининг умумийлиги билан характерланади, энг муҳими уларнинг иккаласи ҳам қизиқиш билан ҳисоблаша билишларида ва эътибор бера билишларидадир. Шунингдек, харбий оилаларда эр-хотин муносабатларидаги ижтимоий психологик хусусиятлар бугунги куннинг ўрганилиши керак бўлган масалалардан биридир.