MUTAXASSIS KADRLARNI KASBIY MALAKALARINI SHAKLLANTIRISHDA HAYOT FAOLIYATI XAVFSIZLIGINI TA’MINLASHDA PSIXOLOGIK YONDASHUV - Batirov, Zafar; Mahmudov, Yoqubjon (Журнал Педагогики и психологии в современном образовании, 2024)
‘zbekiston Respublikasini yanada rivojlantirish bo‘yicha Harakatlar strategiyasida “uzluksiz ta’lim tizimini yanada takomillashtirish, sifatli ta’lim xizmatlari imkoniyatlarini oshirish, mehnat bozorining zamonaviy ehtiyojlariga muvofiq yuqori malakali kadrlar tayyorlash siyosatini davom ettirish” ustuvor vazifa qilib belgilangan. Bu o‘z navbatida bo‘lajak mutaxassislarning kasbiy kompetentligini rivojlantirishning amaldagi metodikasi va o‘quv-uslubiy ta’minotini zamonaviy yondashuvlar asosida takomillashtirish hamda o‘zlashtirish natijalarini ob’ektiv baholash mexanizmlarini ishlab chiqish dolzarb hisoblanadi. Shu bilan birga, shuni ta’kidlash kerakki, taqdim etilgan ilmiy ishlanmalarning ko‘p qirrali bo‘lishiga qaramay, oliy ta’lim muassasalarida bo‘lajak mutaxassislarni tayyorlashda hayot faoliyati xavfsizligi muammolari nuqtai nazaridan kasbiy tayyorlash muammolari ilmiy tadqiqotlar uchun ochiq bo‘lib qolmoqda.