LOKLI MINIATURA SAN’ATINING RIVOJLANISHIGA HISSA QO’SHGAN USTA RASSOMLAR - O'taboyev, Baxtiyor (Физико-технологического образование, 2023)
O‘zbek xalqining eng nafis ijod turlaridan biri Lakli miniaturadir. Manbalarga ko‘ra, surat solingan lakli qutichalar dastlab XVI asrda Buxoroda yasalgan ekan. Bu davrdagi lakli minjatura namunalari bizgacha yetib kelmagan, hunarmandchilikning bu turiga xos bo'lgan ko‘pgina ishlab chiqarish jarayonlari esa unutilib ketgan. Maqolada lakli miatyura san’atining mustaqillik oldi va mustaqillik yillarida qayta jonlanishiga hisssa qo’shgan usta rassomlar haqida so’z yuritiladi