ТЕХНОЛОГИЯ ДАРСЛАРИДА ЎҚУВЧИЛАРДА КРЕАТИВЛИК СИФАТЛАРИНИНГ РИВОЖЛАНГАНЛИГИНИ БАҲОЛОВЧИ МЕЗОНЛАР - Aliboyev, Turgun (Физико-технологического образование, 2021)
Таълим жараёни ўқувчиларда креативлик сифатларини ривожлантиришда кенг имкониятларга эга. Мавжуд имкониятлардан самарали фойдаланиш бу борада кутилган натижаларни қўлга киритишга хизмат қилади. Фан ўқитувчилари тегишли фазилатларнинг ривожланганлик даражасини баҳоловчи мезонларга эга бўлиши ўқувчиларда креативлик сифатларини ривожлантириш йўлидаги амалий ҳаракатларнинг изчиллиги ва самарадорлигини таъминлайди. Мақолада ўқувчиларнинг креативлик сифатларининг ривожланганлигини баҳоловчи мезонлар ҳақида сўз юритилган.