АРАЛАШ УЧИШ ҚУРИЛМАСИ - Ubaydullayev, Sadulla; Sayaqulov, Iboydulla (Физико-технологического образование, 2022)
Учиш қурилмасининг конструктив соф оғирлигини (тижорат юкисиз) тўлиқ ёки маълум бир қисмини, қўлланилиш соҳасидан келиб чиқиб, гелий газининг ҳаводаги табиий статик кўтариш кучи билан, мувозанатлашга асосланиб, юк кўтариш кўрсаткичини 1 ва ундан юқори бўлган миқдорга олиб чиқиш мақсад қилинган. Шу мақсад асосида ҳаракатланганда тик кўтарилиб қўнадиган, осилиб турган ҳолда ҳаракат йўналишларини ўзгартирадиган, махсус “дастур” асосида ердан бошқариладиган, ер юзасига нуқтавий ишлов беришда қўллаш мумкин бўлган, амалда учиш вақти чегараланган, кўп юк кўтарувчи қишлоқ хўжалигида кенг кўламда фойдаланиш имкониятини яратадиган учиш қурилмаси яратиш тўғрисида