TASVIRIY SAN’ATDA GRIZAYLDA ISHLASH METODI - Oltmishev, Toxir (Физико-технологического образование, 2022)
O’quv jarayonini bosqichlarga ajratish bilan tus nisbatlarini o’rganish muammolarning yechimini topish mumkin: rangtasvir mashg’ulotlaridagi birinchi bosqich - bu kartinadagi tuslar nisbatini aniqlash va ishlov berish, ya’ni berilgan vazifani “grizayl” texnikasida bajarish hisoblanadi. Shuning uchun o’quv jarayonida talabalarga grizayl texnikasida ishlashni o’rgatish maqsadida bu mashg’ulotlar o’quv dasturlariga kiritilib, bu vazifalarni bajarish talabalar uchun shart qilib belgilab qo’yilgan. Grizayl (Grisaille) - lotincha “griz” ya’ni kulrang deb tarjima qilinib, oq va qora ranglar oralig’idagi kulrang tuslarning keng tizimidan foydalaniladi