TALABALARGA TABIAT MANZARASINI CHIZISHNI O’RGATISHDA KOMPOZITSIYA MASALALARI - Xudoynazarova, O'g'iloy (Физико-технологического образование, 2022)
Мақолада talabalarga tabiat manzarasini chizishni o’rgatishda kompozitsiya masalalari va kompozitsion yechim, manzara chizishda kompozitsiya qoidalarining ahamiyati, “oltin kesim” qonuni hamda umumiy tasviriy san’atga oid qonun-qoidalar haqida tushunchalar berilgan. Manzara чизиш техникаси ҳақида амалий маслаҳатлар берилган.