QUYOSH KOSMIK NURLANISHLARINING UMUMIY XARAKTERISTIKALARI - Saydayev, Obid (Физико-технологического образование, 2021)
Korpuskulyar Quyosh nurlanishi asosan protonlardan iborat boʻlib, Yer yaqinidagi tezligi 300–1500 km/sek, oʻrtacha konsentratsiyasi 5-80 ion/sm2. Quyosh faolligi maksimum boʻlganda va katta chaqnashlardan keyin Yer yaqinidagi protonlar konsentratsiyasi 103 ion/sm2 gacha yetadi.