UMUMIY O’RTA TA’LIM MAKTABLARIDA TASVIRIY SAN’ATNI O’QITISHNING STRUKTURASI VA MAZMUNI - Oltmishev, Toxir (Физико-технологического образование, 2021)
Umumiy o’rta ta’lim maktablarida o’qitiladigan Tasviriy san’at o’quv fani o’z mazmuniga ko’ra integrativ fan hisoblanadi. Chunki uning mazmunida Tasviriy san’atdan tashqari amaliy bezak san’ati, badiiy hunarmandchilik, me’morlik va dizaynga oid o’quv materiallarini o’zlashtirish belgilab qo’yilgan. Shuningdek, tasviriy san’at ta’limining mazmuni 1-4, 5-7-sinflarda o’qitilishida muayyan tafovutlar mavjud va tasviriy san’atning uzluksiz tizimi mantiqiy rivojlanib borish prinsipi asosiga quriladi.