YER RADIATSION BELBOGʻLARINING TUZILISHI - Saydayev, Obid; Raimqulov, Hudoyberdi (Физико-технологического образование, 2021)
Yerning radiatsion belbogʻlari, odatda, ichki va tashqi qismlarga boʻlinadi. Yer magnitosferasining ichki qismlarida zarrachalarning energiyalariga qarab turli mintaqalarida joylashadi.