ЎҚУВЧИЛАРДА КРЕАТИВЛИК СИФАТЛАРИНИ РИВОЖЛАНТИРИШ БОСҚИЧЛАР - Aliboyev, Turgun (Физико-технологического образование, 2020)
Шахсда у ёки бу сифатларни шакллантириш (ривожлантириш) жараён бўлиб, муайян босқичларда кечади. Ўқувчиларда креатив сифатларни ривожлантириш ҳам босқичма-босқич ташкил этилувчи жараёндир. Ҳар бир босқичда мақсаддан келиб чиққан ҳолда аниқ вазифалар ҳал этилади. Моҳиятига кўра ўқувчиларда креатив сифатларни ривожлантириш жараёни тўртта босқичда кечади. Босқичлар мослашув (адаптив), ривожлантириш, амалий-фаолиятли, таҳлилий-баҳолаш характерига эга. Мақолада ўқувчиларда креатив сифатларни ривожлантириш босқичларининг ўзига хос жиҳатлари тўғрисида сўз юритилади.