RADIATSIYANING ODAMLARGA TA’SIRI - Qurbonov, Anvar; Qurbonova, Barno (Физико-технологического образование, 2022)
Radiatsiyaning odamlarga ta’siri nurlanish ta’siriga uchragan odam tanasining zararlanishi va genetik o‘rganning shikaslanishi bilan bog’liq bo’ladi. Radiatsiya inson organizmiga turli xil radiatsiyasi mavjud o’simlik va hayvon mahsulotlari istemoli orqali kiradi. Radionuklidlar asosan inson tanasining turli joylarida – qalqonsimon bez, jigar, suyak va muskul to’qimalarida to’planishi mumkin