УМУМИЙ ЎРТА ТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИДА ЎҚУВЧИЛАРНИ КАСБ-ҲУНАРГА ЙЎНАЛТИРИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ ТЕХНОЛОГИЯСИ - Xolmatov, Pardavoy; Оришев, Жамшид (Физико-технологического образование, 2020)
Мамлакатимизда изчил равишда амалга оширилаётган кадрлар тайёрлаш миллий моделининг асосий ғояси баркамол касб эгасини тарбиялашдан иборатдир. Баркамол шахснинг мустақил ва ижодий фикрлаш сифатларини тарбиялаш умумий ўрта таълим муассасаларининг муҳим вазифаларидан биридир. Ушбу мақолада ўқувчиларни касб-ҳунарга йўналтиришни такомиллаштириш технологияси юзасидан услубий тавсиялар баён этилади.