Maishiy janrda tematik kompozitsiya ishlash - Nurnazarov, Xudoyberdi (Физико-технологического образование, 2021)
Maishiy janrda xam kompozitsiyani talablari mavjud. Mazmun va g’oyani kompozitsiyani ma’lum vositalarida ochib berish: ko’rish nuqtasi ufq, fazoviy uzoqlashish, shuningdek kompozitsiya markazi, asosiy va ikkinchi darajali predmetlar yorug’ligi, tus, rang, kolorit munosabatlariga rioya qilishdan iborat. Perespektiva qonunlari, muvozanat, simmetriya, dinamika vazifalaridan to’g’ri foydalana bilish kerak.