TALABALARNING FIZIKA FANIDAN O’ZLASHTIRISH DARAJALARINI OSHIRISHDA ZAMONAVIY TA’LIM TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH - Irmatov, Fozil (Физико-технологического образование, 2020)
Keyingi yillarda Respublikamizda amal qilinayotgan ta’lim to‘g‘risidagi qonunlarda ta’lim tizimini isloh qilish vazifasi belgilanib, barcha ta’lim muassasalariga fanlarning o‘qitilishini zamonaviylik, insonparvarlik, beriladigan bilimlar ko‘lamini hayotiy jarayonlar bilan ta’minlash, buning uchun o‘qitishning zamonaviy axborot texnologiyalarini keng qo‘llash kabi talablar qo‘yilgan. Maqоlаdа тalabalarning fizika fanidan o’zlashtirish darajalarini oshirishda zamonaviy ta’lim texnologiyalaridan foydalanish mаsalalari yoritilgan