Masofaviy ta’lim tizimini o‘quv jarayoniga joriy qilish usullari - Mamatov, Jasur; Xonimqulov , U (Журнал математики и информатики, 2021)
Annotatsiya. Mamlakatimiz ta'lim tizimida sezilarli o‘zgarishlar ro‘y berayotganligi kun sayin yaqqol ko‘rinib bormoqda. Turli ta'lim shakllari qatori ayniqsa, masofadan o‘qitish keng qo‘llanilayotgatligi ham quvonchli hol. Internetning imkoniyatlari kundan - kunga oshib bormoqda. Internetdan foydalanishning yangi bosqichi boshlandi, ya'ni Internet turli sohalarga tadbiq qilindi. Internet texnologiyalaridan foydalanib ta’lim sohasida masofadan o`qitish, elektron kutubxonalar, elektron darsliklar keng qo’llanilmoqda.