MAKTABDA O‘QUVCHILARINI INDIVIDUAL BAHOLASH TIZIMINI SHAKLLANTIRISHNING HOZIRGI ZAMONDAGI PEDAGOGIK JIHATLARI - Pardayev, Sherzod; Boymurodov, Sherzod (Журнал математики и информатики, 2024)
Bugungi kunda mamlakatimizda ta’lim sifatini shaklan va mazmunan isloh qilish, uning huquqiy bazasini yanada takomillashtirish, moddiy-texnik bazasini mustahkamlash, ta’lim-tarbiya mazmuni, shakl va usullari samaradorligini oshirish borasida muayyan vazifalar amalga oshirilmoqda. Uzluksiz ta’lim tizimini rivojlantirishda yangi mexanizmlarning yaratilishi bugungi globallashuv jarayonlarining hayotiy zaruratiga aylandi va bu o‘z navbatida ta’lim sifati samaradorligini oshirish, uni modernizatsiya qilishni taqozo etadi. Shu bois mamlakatimizda ta’lim-tarbiya tizimini tubdan isloh qilish, farzandlarimizning jahon andozalari darajasida zamonaviy bilim va kasb-hunar egallashi, kadrlar tayyorlash sifatini ilg‘or xalqaro standartlar asosida takomillashtirish dolzarb ahamiyat kasb etmoqda.