O’QUVCHILARDA FAN TUSHUNCHALARNI SHAKLLANTIRISH: Abduvahobova Dildora Erkinovna. Ergashev Ulug‘bek Erkinovich. - Ergashev, Ulugbek (Журнал математики и информатики, 2022)
Ushbu maqolada umumta’lim maktablarida tahsil olayotgan o’quvchilarda fan tushunchalarini shakllantirish, o’quvchilarning fikrlash qobiliyatini o’stirish, tushunchalarnig manbalari xususida,shuningdek, ilmiy bilishning paydo bo’lishi haqidagi fikrlar bayon qilingan. Maqolada oquvchilarfa fan asoslarini oqitishdagi vazifalar, uning ahamiyati va o’quvchilarni fan asoslari bilan qurollantirishning yo’llari bayon etilgan.