MATEMATIKADA GEOMETRIYANING O‘RNI HAQIDA - Parmonov, Abilqosim; Artikbaev, A; Tursunmuradov, S (Журнал математики и информатики, 2020)
Hozirgi kunda davlatimiz tomonidan ta’limga juda katta e’tibor qaratilgan. Muhtaram Prezidentimiz Sh. Mirziyoyevni 2020 yil 24 yanvardagi Oliy Majlisga murojaatnomasi hamda 2020 yil 31 yanvar kuni olimlar va yoshlar bilan o‘tkazilgan uchrashuvida 2020 yilni “Ilm-ma’rifat va raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish” deb e’lon qilinishi, qolaversa, ustuvor maqsad qilib bu yilda matematika, kimyo, biologiya, geologiya fan sohalarini rivojlantirish vazifasi belgilandi. Ayniqsa, matematika fanining rivoji davlat siyosati darajasiga ko‘tarilganligi, shu soha mutaxasislariga alohida ma’suliyat yuklaydi.