UMUMIY O’RTA TA’LIM MAKTABI O’QUVCHILARIDA KOMBINATORIKA ELEMENTLARI HAQIDA TASAVVURNI SHAKLLANTIRISH - Xummamatova, Kamola (Журнал математики и информатики, 2024)
Hozirgi kunda respublikamiz umumiy o’rta ta’lim maktablarida matematikani o’qitishda ehtimollar nazariyasi va matematik statistika elementlari kiritildi. Bunda o’qitish va ta’lim olish jarayonida bir qancha qiyinchiliklarga duch kelinmoqda. Bunga asosiy sabab umumta’lim maktablari matematika o’qituvchilarining bu bo’lim haqida ba’zaviy ma’lumotlarning kamligi, umumiy o’rta ta’limda ehtimollar nazariyasi va matematik statistika elementlarini o’qitish bo’yicha uslubiy ko’rsatmalarning yo’qligidir.