FRAZEOLOGIK CHATISHMAALARNING TILIMIZDAGI XUSUSIYATLARI - Abdujalilova, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
M.Xusainov frazeologizmlar tasnifiga to‘rtinchi guruhni -ideomalami kiritdi. O‘zbek frazeologiyasining ilmiy asosda chuqur o‘rganilishi va takomillashuvida Sh.Raxmatullaevning xizmati beqiyos bo‘ldi. U o‘zining qator tadqiqotlari bilan o‘zbek frazeologiyasiga asos soldi. Olim o‘zbek frazeologizmlar doirasini ancha toraytirdi va faqat ko‘chma ma’noga asoslangan barqoror birliklarnigina frazeologizmlar tarkibiga kiritdi