Adabiy tanqid hamda tanqidchilik faoliyati xususida ayrim mulohazalar - Tulishova, Gulzina (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: Maqolada adabiy tanqidchilikning taraqqiyot tamoyillari, bu jarayonda alohida o‘ringa ega bo‘lgan adabiyotshunos – tanqichilarimizning tanqidchilikning o‘ziga xos xususiyatlari haqidagi qarashlari tahlilga tortilgan. Kalit so‘zlar: Adabiy tanqid, adabiyotshunos, adabiy-tanqidiy jarayon, adabiy-estetik tafakkur, tanqidchi, shoir, mutafakkir, ijodiy meros.