Til – ijtimoiy hodisa - Dildora, Rajabova (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Til bu so’z omonim so’z bo’lib birinchi ma’nosi inson organizmi bo’lsa, ikkinchi ma’nosi o’z so’zlovchi ona tilimizdir. Birinchi ma’nodagi tilni inson anatomiyasi bilan shug’ullanadiganlar o’rgansa, ikkinchisini biz tilshunoslar o’rganishimiz maqsadga muvofiq