Alisher Navoiyning ,,Farhod va Shirin’’ dostonidagi omonim ma’noli so’z va qo’shimchalar tarkibida qo’llangan forscha hozirgi zamon fe’l negizining qo’llanilishi - Abdulhamid, Abduvaliyev (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Hozirgi o’zbek adabiy tilida, xuddi leksemalardagi, so’zlardagi kabi affikslarda ham omonimiya uchraydi. ,,Affiksal omonimiya semantik tomondan o’zaro bog’liq bo’lmagan turli ma’nolarni bildiruvchi har xil affikslarning formal jihatdan bir xil bo’lishidir. Masalan: yotoq o’roq, qo’rqoq, boshoq so’zlaridagi -oq affiksi fonetik jihatdan bir xil bo’lsa ham, lekin bular tashqi tomoni o’xshash bo’lgan to’rtta har xil affikslardir