BERUNIYNING "QADIMGI XALQLARDAN QOLGAN YODGORLIKLAR" ASARINING ADABIYOTIMIZDAGI OʻRNI - Jumanazarova, Umidaxon (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Bugungi kunda buyuk allomalarimizning juda koʻplab buyuk asarlari, jumladan, badiiy, tarixiy, falsafiy, didaktik asarlari oʻzbek olimlarimiz tomonidan barmoq bilan sanarli darajada oʻrganilyapti. Bu esa juda achinarli holat desak mubolagʻa boʻlmaydi. Negaki bunday asarlarimizda biz uchun kerak boʻlgan maʼlumot va isbotlangan faktlar talaygina. Ushbu asarlar nainki oʻzbek adabiyoti, balki tarix uchun ham bebaho xazina desam adashmayman.