“САБЪАИ САЙЁР”ДА САФАР МОТИВИ - Каримова, Шаҳноза (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Инсон ҳаётида сафар, сайёҳат муҳим аҳамиятга эга ҳодисалар сирасига киради. Тарихда умрини сайру сайёҳатга бағишлаган шахслар бўлишган, улар ҳаётини хатарга қўйиб янги ва нотаниш эллар, маданиятлар билан танишганлар, ўз эсталикларини турли сафарномаларда иншо этганлар. Демак, мусилмон кишига фарз бўлган сафар мажбурияти атрофга, ўзга юртлар ва бегона кишилар ҳаётига ибрат назари билан қараш бўлган экан.