ФОЛЬКЛОР ДИСКУРСИ ҲАҚИДА - Абдувахабова, Махина (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Фольклор тушунчасига изоҳ берар эканмиз, 1987 йилда ЮНЕСКО томонидан ташкил этилган Халқ оғзаки ижодини ўрганиш бўйича халқаро қўмита томонидан таклиф қилинган таърифга юзланамиз: “Фольклор- ижтимоий анъаналарга йўналтирилган жамоат ва шахсларнинг яратиш имконияти, яъни жамоанинг ўз маданий ва ижтимоий ўзига хослиги ҳисобланади. Фольклор матнларидаги маданий-ижтимоий меъёрлар ва қадриятлар оғзаки равишда тақлид ёки бошқа усуллар (тил, адабиёт, мусиқа, рақс, ўйинлар, мифология, маросимлар, тикувчилик, меъморчилик) билан етказилади