IJODKOR YOSHLAR USTOZI - Soberova, Mohira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ushbu maqolada kishilik jamiyotidagi beqiyos o’rni va mavqeyiga ega bo’lgan ustoz-muallimlaming iqtidorli shogirdlarga nisbatan e’tibori, ularga otalarcha ko’rsatilgan mehr-u muhabbati, ma’naviy go’llab- quvvatlash borasidagi buyuk xizmatlari haqida so’z yuritiladi. Ayniqsa,talabchan va qattiqqo’l ustoz A.Qahhoming adabiyot sahnasiga kirib kelgan yosh yozuvchi va shoirlarga nisbatan alohida e’tibori va e’tirofi, ularni mafkuraviy ta’sirlardan asrash, ijodda adabiy - estetik qarashlarini rivojlantirish borasida chinakam jonboz/ik ko’rsatganligi magolada o’z aksini topgan.