XALQ DOSTONLARI TILIDA TARIXIY SO‘ZLAR VA ULARNING XUSUSIYATLAR - Fayzullayeva, Dilnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
Har bir xalqning ma’naviyati, tarixi, tili shu xalqning o‘tmishi bilan bog‘liq. Chunki ma’lum bir xalqning bosib o‘tgan yo‘li shu millatning ma’naviyati va tilining shakllanishiga muhim hissa qo‘shdi. Bunda yozma adabiyot bilan birga eng qadimgi manbalarimizdan biri hisoblangan xalq og‘zaki ijodi asarlarining o‘rni beqiyosdir. Biz bu ishimizda o‘zbek xalq dostonlari tilida qo‘llanilgan tarixiy so‘z va atamalar hamda ularning hozirgi kun tilimizga bo‘lgan munosabati yuzasidan so‘z yuritmoqchimiz.