Mumtoz adiblar ijodida iqtisodiy qarashlar in’ikosi - burxonov, zavqiddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
O‘zbek xalqi juda qadimiy ma’naviy va iqtisodiy merosga ega. U o‘lmas tarixiy merosi bilan har qancha faxrlanishga haqlidir. Bu meros xalqimizning iqtisodiy mustaqillikni qo‘lga kiritishi, zamonaviy iqtisodiy tafakkurga ega bo‘lishi, iqtisodiy jihatdan iqtidorli millatga aylanishida xizmat qildi va qilmoqda. Shuni alohida qayd etish kerakki, Markaziy Osiyo xalqlarining tadbirkorlikka doir bilimlarini egallashlarida islom dinining tarqalishi, uning g‘oyalari ham ijobiy ahamiyatga ega bo‘ldi.