Boltayeva Malika. An’anaviy “Yusuf va Zulayho”ning zamonaviy talqini: “O‘zbek filologiyasining dolzarb masalalari va uni o‘qitish metodikasi muammolari” mavzusidagi Xalqaro ilmiy – amaliy anjuman 2022 yil 29 aprel Toshkent.: VNESHINVESTPROM, 2022 - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Milliy hikoyachiligimizning ildizlari mumtoz adabiyotga borib taqalishi tabiiy. Zamonaviy realistik hikoyachililigimizni boshlab bergan “Uloqda” (A.Qodiriy) hikoyasidan keyin bu janrda yaratilgan asarlarimizning jiddiy yutug‘i, beqiyos badiiy-estetik mohiyati adabiyotshunoslarimiz tomonidan e’tirof etib kelinmoqda.