OʻTKIR HOSHIMOV ASARLARIDAGI FRAZEMALARNING PSIXOLINGVISTIK XUSUSIYATLARI - Boymatova, Dilnoza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Annotatsiya: Frazeologizmlar badiiy matnga estetik zavq beradi. Kitobxon asarni o‘qish jarayonida frazeologizmlardan o‘ziga boshqacha emotsiya oladi. Yozuvchi frazeologizmlardan asar qahramonining xarakterini, uning holatini ochishda foydalanadi. Ushbu maqolada badiiy asarlarda fe’l-atvor semali frazemalarning semantikasi yoritilgan, shuningdek, O‘tkir Hoshimovning “Bahor qaytmaydi”, “Dunyoning ishlari” qissalari asosida tahlil etilgan.